Retarderte norske bortesupportere i trøbbel igjen

Skjønner ikke hvorfor det er så farlig å være bortesupporter blant hjemmefansen, og har ikke tenkt til å forsøke å forstå det heller. 

Kapittel 1 av denne historien utspiller seg i England, der 35 anglofile barn og 25 anglofile voksne hadde tatt turen til London for å følge verdens beste fotballag for nordmenn uten lokal tilhørighet, Manchester United. Opptil flere av barna både var og er kreftsyke, noe som selvsagt gav den fallende storheten Dagbladet gode lesertall. Der satte de seg pent ned blant West Ham-fansen, etter at de tidlig var blitt klar over at de satt på feil sted. Selvsagt hadde de vært ryddige nok til å fjerne supportereffekter, det trengte vel neppe vaktene på stadion å fortelle dem. Eller? Det var uansett helt ok å sitte og deppe på West Ham-scoring, og juble på Mænnju-scoring. Selv ustødige engelskmenn fattet raskt mistanke...

Ifølge de ekstremt kreftsyke barnas verge ropte supporterne først at følget på rundt 60 skulle fjerne seg, deretter ropte noen at de skulle få juling. Følget nektet å flytte seg, istedet jublet de for scoring for United. Til deres store fortvilelse falt det ikke i god jord... Da bråket eskalerte tilkalte de isteden stadionvaktene til å være deres menneskelige skjold. Vaktene forklarte at de ikke hadde kapasitet til å passe på dem, og bad dem innstendig om å forlate stadion. Deretter ble en av vaktene som snakket med dem tatt tak i av hjemmefansen og slått til. Fordi 60 anglofile nordmenn er for påstålige til å flytte seg fra en tribune de ikke skulle vært på (og ifølge noen, i et land de ikke burde vært i). Etter kampen var Heimdal mest opptatt av at noen av barna ble redde, men at de var glade for at Wayne Rooney snudde kampen. De planlegger også flere turer til England, og er tilsynelatende ganske uberørt av at en uskyldig vakt ble slått til på grunn av staheten deres. Heldigvis er det bare å gå til Dagbladet og fortelle at barna har kreft, og historien kan vinkles til at "kreftsyke barn ble truet med juling". Du verden så flott det høres ut. 

Så var det klart for en annen kid, denne gangen fra Norges svar på United... Og dessverre ser det ut til at den tidligere nokså ryddige avisa Aftenposten må melke noen kroner på tabloide overskrifter. Magnus (10) truet med bortvisning, står det. Den tårevåte historien handler om Magnus på 10 år som ikke fikk ha på seg Rosenborgutstyret sitt på felt R på Aker stadion under kampen mellom Molde og RBK. For de som ikke er kjent, salkartet ser slik ut:

Vel, å ikke få sitte på nabofeltet til Tornekrattet som bortesupporter er vel ikke helt utenkelig? Et titalls andre trøndere ble også bedt om å flytte seg til borteseksjonen, og det gjorde de. Men ikke Magnus. Han ville bli sittende. Så fikk Magnus beskjed om at han kunne bli sittende, men ikke med synlig supporterutstyr. Avisredaksjonen jubler, og hovedtittel og de tre undertitlene lyder nå;

Magnus (10) truet med bortvisning
Ble nektet adgang
Måtte bruke genser
-Skikkelig urettferdig

Det kunne være fristende å snu litt på det hele. For Magnus ble ikke truet med bortvisning først, han ble bedt om å flytte seg. Han ble heller ikke "nektet adgang". At Magnus må bruke genser tar et samlet fotballnorge rennafart og driter i. "-Skikkelig urettferdig" er kommentaren fra Magnus selv, til det faktum at han måtte behandles som de 10 andre trønderne på tribunen. For det mest rettferdige hadde jo vært at han fikk bli sittende, mens alle andre måtte gå. 

Godbitene kommer tett, for Magnus' far lirer av seg følgende: "Jeg har vært Rosenborgsupporter i 30 år, men hvis dette hadde skjedd på Lerkendal hadde jeg aldri dratt på kamp igjen!" Der kan dere se, RBK. Dere har Norges desidert skjøreste medgangssupportere. 30 år som "supporter" er ikke nok til å la være å boikotte klubben sin på grunn av at drittungen din ikke får sitte akkurat der han vil. 

SÅ: Hvem skal vi skylde på, menneskene bak situasjonene, eller pressen som lar dem komme til orde? Kanskje norske redaksjoner kan fokusere på de positive sakene i fotballen og la være å rive ned hele greia med pisspreik om PR-kåte utskudd som ikke forstår generell supporterkultur? Hva er det som gjør at norsk presse til tider oppfører seg som en 9 år gammel tilbakestående aspergerbombe med megafon, og opptrer som talerør for all verdens folk ingen vil høre om? Vi har fortsatt ikke tilgitt TV2 for at dere vred en positiv artikkel om publikumsinnsatsen i kampen mellom Norge og Danmark til at tribunen var ramponert og alt var dritt. Det er ikke bare dårlig gjort mot alle som jobber med fotballen eller var på stadion og sang, det er dårlig gjort av desken mot journalisten som fikk vridd hele saken sin og smurt navnet sitt utover makkverket til klikkavhengige redaktører. 

Det er ikke rart "journalist" fester seg som et utbredt skjellsord. Snart er det bare deg, meg, og 10 x Se og Hør igjen på denne jorda. Og Magnus som sloss med 35 kreftsyke barn fordi ingen fikk sitte der de ville. 

 

Vi har 60 gjester og ingen medlemmer på besøk.