Anmeldelse i Bergen henlagt

Bergen

For Politiet i Bergen er det ikke nok å ha en arrestert gjerningsmann som har erkjent de faktiske forhold, og som åpenbart vet hvem han hadde med seg. Før helgen fikk en av de skadede, som sydde sting og måtte tilbringe flere dager på et mørkt rom, beskjed om at saken hans var henlagt på grunn av at "det ikke har fremkommet nye opplysninger". 

Nøyaktig hva som gjør at Politiet i Bergen først ikke er i stand til å skjerme eller i det minste observere bortesupportere før en fotballkamp, deretter bøtelegger de to som blir presset til å gjøre deres jobb, før de henlegger saken mot den eneste kjente (for Politiet) gjerningsmannen - anes ikke. Finnes det et snev av tro på den utøvende makt i Hordaland? Ville de i det hele tatt vært i stand til å løse saken dersom alle tre navnene hadde kommet på bordet, eller er vi nødt til å bygge både stol, bord og skrive navnene med store Comic Sans-bokstaver før den lille grå i toppen på den store blå tar affære? Nei. Antakelig ville lovens ene lange arm kastet nye forelegg etter "rike bærumsgutter", mens den andre ligger forbarmende rundt byens kriminelle. For selv om vi har møtt mange oppegående bergensere, er det enkelte som tenker at dette er "dem mot oss", der det ikke spiller noen som helst rolle hva slags medspillere man har på laget sitt. 

De to som fikk forelegg har ikke hørt noe mer enn at de har blitt ilagt de 10 000,- hver i bot. Selv en politijurist fra Bergen anbefalte dem å klage. Forståelig nok ble innsamlingen her lagt på is etter 22/7, da hadde våre medsupportere stilt opp med nesten 10 000,-. Dette er et sterkt signal og av stor betydning ikke bare for de som må telle kroner og øre, men for de som ønsker en klubb der alle stiller opp for alle, også når det er kontroversielle temaer. 

Oppdatering

Vi har fått høre at de andre som ble skadet også har fått henlagt sine anmeldelser med samme begrunnelse som overnevnte.

Forza Stabæk

bergenpd

Vi har 51 gjester og ingen medlemmer på besøk.