They're pissing on their fans

De fleste i blaatt kan heldigvis gå på kamp uten å være redde for å bli utsatt for overgrep utover kjæling fra G4. Det er takhøyde for at folk er engasjerte, reiser seg, står hele kampen eller de siste 5 minuttene. Selvsagt tenker vi kanskje, for slik skal det være på fotballkamp. Vi trenger ikke ta toget mer enn 20 minutter mot øst før det hele er snudd fullstendig på hodet. Stadig flere blir enten erklært "uønsket" eller fullstendig utestengt fra kampene til laget sitt, og den offisielle supporterklubben gjør ikke annet enn å gni salt i sårene deres foran trynet på resten av Norge. Vi snakker selvsagt om....

{artsexylightbox path="images/stories/2010/utestengte" previewWidth="80" previewHeight="55"}{/artsexylightbox}

...Lillestrøm. Det er ikke mange år siden KFL talte over 5000 medlemmer og var blant de ledende i Norge. Idag synker tallet under 2000, og mye av årsaken ved siden av sportslig nedgang er brev som dette:

Utestengelse fra Åråsen og LSK's kamper

LSKs styre har besluttet å utestenge deg for resten av sesongen 2010. Utestengelsen gjelder for Åråsen Stadion og kamper LSK spiller denne sesongen. Vi vil i tillegg informere arrangør av våre bortekamper om vår beslutning og oppfordre til disse til å følge LSKs utestengelse.

Bakgrunnen for utestengelsen er brudd på LSKs tribunereglement under kampen mellom LSK og Tromsø 21/3. Bruddet som ble begått er at du valgte å stå under kampen på vår hovedtribune som er en ren sittetribune. Dette ble gjort til tross for gjentagende oppfordringer fra våre vakter om at det ikke er tillat å benytte denne tribunen som ståtribune. I tillegg ble oppførselen du og dine venner som var samlet på tribunen oppfattet som truende både for våre vakter og for flere av tilskuerne på tribunen som ikke tilhørte din vennekrets.

Utestengelsen gjelder fra dags dato og for alle kamper LSK spiller sesongen 2010.

For Lillestrøm Sportsklubb

Per Mathisen Frank Grønlund Kjell Hulby
Styreleder LSK Daglig leder Arrangementssjef

Galleriet viser et bilde av supporterne slik de stod i hjemmekampen mot Tromsø. 

Utestengt resten av sesongen for å stå på kamp? Når ingen står bak deg? Skal LSK i tillegg ringe motstanderne sine og sladre på deg fordi du stod, og sørge for at du ikke får sett kamper og støttet laget? Normalt når noen blir kjørt slik oppetter veggen står et hylekor klart til å forsvare den fornærmede. Men ikke i Lillestrøm. KFL, som er erklært som LSK's eneste offisielle supporterklubb, har også bestemt seg for å sørge for å kvele alt annet som kan krype og gå uten å være KFL. Årsaken til dette er at UFC etterhvert ble sett på som en reell utfordrer til KFL for kort tid tilbake, og siden de utviklet seg i en litt annen retning enn styret i KFL ønsket, måtte noe gjøres. 

Det er i dag strengt forbudt å stå noe annet sted enn med KFL. Står man med dem, er det heller ikke lov til å gå med effekter tilknyttet noen annen gruppe, eller klær som KFL's vakter eller personer i LSK finner "upassende". Kort sagt skal det veldig lite til før det smeller! I treningskampene i LSK-hallen i vinter ble flere personer erklært uønsket fordi de stod 20 meter unna kjernen av KFL. De sang for laget sitt, de lagde ikke bråk, og de stod oppreist. Dette var likevel en stein i skoen til enkelte så stor at de skal holdes ute. 

Mot Hønefoss fikk rundt 40 (!) personer brevet vi har uthevet over. Og glem bisetningen om at oppførselen skal ha vært truende, i Romerikets Blad sier Grønlund at årsaken til utestengelse er at de stod på tribunen. Så kan man selv vurdere om vedtaket er fattet fordi LSK er livredde for at folk skal falle og slå seg på sittetribunen sin, eller om de bare er ute etter en dårlig unnskyldning for å kunne kaste ut personer de ikke liker. Å slakte så mange personer som gruppe er ikke akseptert i noe samfunnslag eller i noen rettsinstans. Likevel løfter ikke KFL en finger for å rette på fadesene. Tvert imot, KFL's capo klarer istedet å stå med "Snut er kult" og "FOR den moderne fotballen", mens resten av styret pisser oppetter ryggen på de utestengte supporterne. Rett og slett fordi de ikke er som dem. Og den formelle unnskyldningen er at de ikke er medlemmer, og derfor ikke kan forvente noe som helst. Vel, i løpet av noen få år er det over 3000 som ikke lenger er medlemmer. Enkel hoderegning er undervurdert. 

Det er ikke mange i gult og svart (eller hva faen folk velger å kle seg i på kamp, spiller det noen rolle?) som ønsker sympati fra andre supportere. Men, når KFL feiler så til de grader på å ta vare på tribunekulturen og generell medmenneskelighet er andre supportere nødt til å reagere. 

For å sitere den britiske G4-vakta som snakket med UFC på tribunen mot Tromsø;

"This is bollocks, they're pissing on their fans"

Fortsettelsen: Hylekoret kommer

(Bildene er hentet fra Tribunekultur.com.)

Om utestengelser på Åråsen | Kjernen.com

Supportersplid på Åråsen | Aftenposten

-Folk ringer hjem til foreldrene våre | Juniors Lillestrøm

Ultras nektet inngang | Romerikets Blad

-Pent kledd? Hvem er venna dine? | Ultrasfeltc.net

For Ultras som lever under tøffe forhold anbefaler Ultras1912.no LSK nye Aloe Vera-serie!

Vi har 44 gjester og ingen medlemmer på besøk.