NFF avslo blussing

{artsexylightbox path="images/stories/2010/vif_bluss_mars" previewWidth="80" previewHeight="55"}{/artsexylightbox}

Wow, sjokk. Men her hadde altså Klanen, NSA, Vif, Politi og Brannvesen alt klart. Likevel satte NFF i kjent stil foten ned klokken ett fredagen før kamp. Man kan spørre seg om det er en skjult policy å vente så lenge som mulig før man svarer for å hindre nye og forbedrede planer i å springe ut.

Prosjektet var ment som et prøveprosjekt der det skulle blusses inne på selve tribunen, i motsetning til tidligere der man blusser tinnsoldat på indre bane. Om prosjektet skal taes opp igjen er for oss uklart. Det er også uklart hvordan NFF kan sette sin egen ekspertise høyere enn instanser som Politi og Brannvesen. 


NFF sa nei til blussing
Før kampen mot Rosenborg ønsket Klanen å gjennomføre et prøveprosjekt med blussing på tribunen.

- Dette var en prosess mellom Klanen og NSA, men søknaden har gått via oss som må være formell søker, sier adm. dir. Pål Brenn til VIF TV.

- Søknaden gikk til brannetaten, politiet og NFF. Brannvesenet og politiet sa ja, men NFF ba oss om å flytte prosjektet til å være mellom målet og reklameskiltene. Beskjeden fikk vi klokken ett på fredag og da måtte vi komme med nye planer på hvor blussingen skulle skje og nye evakueringsplaner.

Skrinla prøveprosjektet

På grunn av det sene avslaget valgte Klanen og klubben å skrinlegge prøveprosjektet til Rosenborg-kampen. Breen synes det er trist at avslaget kom fra fotballforbundet.

- Hensikten med prøveprosjektet var å blusse kontrollert på tribunen. Det er trist at vi ikke får kjørt dette prøveprosjektet når brannetaten sier ja, da det er de som er faginnstansen på om det er trygt eller ikke, sier han.


- Samtidig føler vi at vi burde fått et signal fra NFF på om vi fikk lov eller ikke tidligere enn vi gjorde.

Bildet er tatt av Inge Wallumrød i Engasjert.net.

Les hvordan NFF holdt Klanen og supporternorge for narr igjen

Forumtråden hos klanen

Vi har 42 gjester og ingen medlemmer på besøk.