Egner du deg i styret?

Simuleringen ovenfor er for deg som tror du egner deg som turansvarlig. Styr spybøtta med pilene. Ikke bry deg om at nivået varierer, og om figuren oppfører seg rart. Det er helt realistisk. 

Det skal snart velges et styre for 2011. Følgelig vil Valgkomitéen få innspill om et utvalg både egnede og uegnede personer. Som i andre organisasjoner er det enkelte som kanskje ikke bør få styreplass, enten relatert til grunnleggende inkompetanse eller personlig agenda. Man blir ikke med i SS-styret fordi man vil bli kjent med spillerne og være med på festene deres, for eksempel. Man blir heller ikke med i styret for å få flere venner. Sjansen for å havne i en interessekonflikt der man enten fucker opp forholdet til "vennene" sine eller for SS, er temmelig stor. 

I U1912 har flere av oss styreerfaring, og det er ikke alltid en takknemlig oppgave. Man må regne med å legge ned en innsats som går utover jobb, venner, skole og forhold. Å gå inn i SS-styret og deretter håndtere det som en helgejobb er ødeleggende for hele organisasjonen, og man må regne med å ta en støyt for det. Du bør ha en klar oppfatning om hva du kan, hva du vil, og hvorfor akkurat du skal inn i styret framfor noen andre. 

{artsexylightbox path="images/stories/2010/styret2011" previewWidth="170" previewHeight="170"}{/artsexylightbox}Det er viktig å ikke male fanden på veggen. Likevel er det visse tanker man bør gjøre seg før man går inn i styret.

Ikke regn med å bli elsket for din posisjon. Folk vil dra i deg fra alle kanter, og uansett hvor mye du jobber for å gjøre dem fornøyde, vil noen være misfornøyde. Regn med at noen blir forbanna fordi de ikke kan hente sesongkortet sitt av deg rett før første hjemmekamp. Regn med at noen blir sure for at noen bråker på bussen. Regn med at noen blir sure fordi de ikke får bråke på bussen. Regn med at folk blir forbanna om du ikke utestenger den som blusset, siden en kompis av dem fikk utestengelse for samme forseelse. Regn med at en god gjeng vil ta gjerningsmannen i forsvar og kreve at du lar ham bli. Regn med at folk vil kalle deg en "høy herre" og kalle deg overlegen, uten at du nødvendigvis har fortjent det. I Styret er du bestandig mellom barken og veden.

Den siste tiden har SS vært ledet av Albert. Dette er noe vi er svært fornøyde med. Det har vært en sunn balanse mellom de folkelige og de alternative, og ingen har (uten de som ønsker det selv) følt seg tråkket på. Albert har håndtert både reelle og medieskapte konflikter med fatning og klokskap, og vi har hele tiden stått bak ham når det har stormet som verst, som under Janne-skandalen. Vi er ikke i tvil om at det aller største skuddet for baugen i SS ville vært om Albert skulle trekke seg som leder. Vi ser ingen reelle lederemner som kunne tatt over. Enten er de for opptatte, for uerfarne eller uegnede. 

Så. Kjenner du fortsatt kallet? Er du innstilt på å legge ned innsatsen som trengs for å drive denne supporterklubben? Les her.

Vi har 59 gjester og ingen medlemmer på besøk.