Det store, kaotiske tabelltipset for 2011

Det slipes kniver i mediehus over land og strand. Honorarer øses ut og eksperter hankes inn. I det alternative supportermiljøet går mesteparten av pengene til breddeidrett i Fotballforbundet og lokale utesteder, men et ekspertpanel har vi klart å stable på bena. Og vi er sikre på at vi stiller i en helt egen klasse med vårt første offisielle tabelltips. Hanskene er kastet, og vi tar opp kampen med Satyren, VG, Dagbladet, TV2 og Hegnar. Noen vil kanskje påstå at lekmenn med nullbudsjett mest sannsynlig ender med et ganske kaotisk tips. Og de fikk vel kanskje rett...

Ekspertpanelet til online-fanzinen Ultras1912.no er satt sammen av elementer med hver sin bakgrunn og kompetanse. Målet er å komme opp med et tabelltips belyst fra andre hold enn dedikerte fotballeksperter.

Panelet har satt sammen hver sin tabell, og hvert av lagene får regnet sammen en poengsum basert på den. Maratontabellen – altså vårt endelige tabelltips – utgjøres av snittet mellom disse tabellene.

Ekspertpanelet:

Erik Ribsskog{artsexylightbox autoGenerateThumbs="true" path="images/stories/2011/tabelltips/erikribsskog" previewWidth="130" previewHeight="100"}{/artsexylightbox}


Erik er en av Europas mest aktive bloggere. I 2003 rømte han til England etter å ha overhørt en samtale mellom mafiamedlemmer i Oslo, og utkjemper derfra en kamp for sine rettigheter på bloggen sin. Selv om han har levd i skjul i flere år, har han tatt seg tid til å sende inn sitt tabelltips. Takk Erik!

 

Jeg tror at Rosenborg vinner, selv om jeg synes det er litt kjedelig, at Nils Arne Eggen, skal slutte som trener for Rosenborg, for han har jo vært en 'traver' innen norsk fotball, i mange år, og han klarte jo å vinne iår og, så han kunne kanskje ha fortsatt i noen år til, som vel Drillo syntes å mene.

Drillo mente visst at Eggen var 'oppegående', mente jeg å lese, i Dagbladet, eller noe.

Men Ribsskog-navnet, er fra Flatanger, i Trøndelag, så da får jeg vel holde med Rosenborg, selv om jeg bare har vært i Trøndelag, en gang, på militærøvelse, med Geværkompaniet, på Fosen(!), i 1992.

Men men.

På andre plass tipper jeg at Vålerenga kommer, for jeg har lest at han fra Ski, (hva heter han da), har noe på gang.

Hm.

Da jeg jobba som butikksjef, på Rimi Langhus, i 2001, så var det ei der som het Ingunn vel, som hadde gått i klassen til han treneren til Vålerenga.

Martin Andresen ja, heter han.

Han har visst noe på gang i Vålerenga, leste jeg i en nettavis vel, så han tipper jeg på 2. plass.

Så tipper jeg Molde på 3. plass, siden Solskjær er ny trener der, og Røkke hoster vel opp en del millioner, til å kjøpe spillere for osv.

Solskjær har visst allerede begynt å kjøpe inn spillere før neste sesong, har jeg lest, så de får jeg vel tippe på at kommer ganske høyt opp.

Resten av lagene, de setter jeg bare sånn som de stod, for jeg følger ikke så bra med på norsk fotball her fra England, for jeg er egentlig en flytkning fra Norge, og har ikke engang råd til å dra på hjemmekampene, på Goodison, til mitt favorittlag Everton, enda jeg bor i Liverpool sentrum, bare en halvtimes gåtur fra Goodison.

Men men.

Så sånn er det.

Håper dette er i orden.

Beklager at jeg ikke er så oppdatert!

Mvh.

Erik Ribsskog

PS.

Her er mer om dette:

PS 2.

Hvis dere vil sende meg 200 kroner, så er det helt greit det, for jeg er en arbeidsledig flyktning i England, og har knapt penger til mat.

Eriks tips er dermed uendret fra slik Eliteserien endte i 2010, med utskiftede lag i bunnen. Vi satte selvsagt Sogndal helt nederst selv om de rykket direkte opp.

1  Rosenborg
2 Vålerenga
3 Molde
4 Tromsø
5 Aalesund
6 Odd Grenland
7 Haugesund
8 Strømsgodset
9 Start
10 Viking
11 Lillestrøm
12 Stabæk
13 Brann
14 Sarpsborg 08
15 Fredrikstad
16 Sogndal
Bruce Carter{artsexylightbox autoGenerateThumbs="true" path="images/stories/2011/tabelltips/brucecarter" previewWidth="100" previewHeight="150"}{/artsexylightbox}


Bruce Carter er verdensmester i boomerangkasting. Han holder til i et hus lik det man finner i midtvesten – bare på andre siden av jorda – i Melbourne, Australia. Vår representant besøkte ham før jul, og erfarte det slik at han nærmest ville være overkvalifisert for vårt tabelltips.

Han fikk tilsendt den samme tabellen som Ribsskog fikk, pluss en kort og objektiv beskrivelse av hvert enkelt lag og hvilke farger de har på draktene.

 

After much research – and study - (a quick glance) I have come up with following for the coming football season:

 • Brann – Same club colours as Coburg ttc
 • Haugesund – Aussies love anyone with funny accents as no one understands us when we speak, including ourselves
 • Viking – At least we know the name Viking and Gisle. Sounds like a cool guy (Sorry Bruce, you're wrong)
 • Fredrikstad – Sounds similar to a prince that married an Aussie girl, and they live not too far from Norway? (Her må vi innrømme at vi ikke aner hva Bruce snakker om)
 • Staback – (Bekreftelsen på at vi ikke fortalte Bruce hvilket lag vi holder med. Han vet imidlertid åpenbart at vi samler på 5. plasser...)
 • Start
 • Strømsgodset
 • Lillestrøm
 • Molde
 • Tromsø
 • Aalesund
 • Rosenborg
 • Sarpsborg 08
 • Vålerenga
Deserve regelation:
 • Sogndal
 • Odd Grenland

Australia’s premier Sport is Australian rules Football - The most famous club is COLLINGWOOD – arrogant pig headed hierarchy – with supporters who never have had a job – are drunks – with even less teeth in their heads than brain cells. You either love them or hate them. And their colours are BLACK & WHITE – any team in any sport with these colours deserve to be relegated.

Bruce Carter svinger seg inn i våre hjerter, men lar Rosenborg slippe unna på tabellen.

Kjell Aronsen{artsexylightbox autoGenerateThumbs="true" path="images/stories/2011/tabelltips/oslolosen" previewWidth="150" previewHeight="90"}{/artsexylightbox}


Kjell Aronsen jobber til daglig som Oslolos, og har tidligere vært å se i "Ut i vår hage" og Ski-VM's Quiz. Kjell har klare meninger om tabellen i 2011, ikke minst om hvem som faktisk deltar.

 

I år blir det ikke trøndere som vinner det som feilaktig kalles "tabellen". I år blir det Oslo som kommer til å dominere toppen av staget. Mitt tips er at det blir jevnt, det kommer ikke til å skille mer enn 120-130 poeng fra gullplass til nikkelplass (den gamle 7. plassen). Etter å ha spådd i kaffegrut og kjakaflass tror jeg dette blir topp 3 når serien avsluttes 44. dag i advent (når den avsluttes er jo avhengig av fullmånen og linjedommernes galle, men det veit dere siden dette er en side for fotballens kjennere)

 • 1. Galgeberg B.O.D.F.Å.G. – (Ballklubb Og Dagsenter For Åpen Gane) På papiret det beste laget, de har en midtbaneåtter med ekstrem løpskraft. Ingen kan svelge mer luft enn den gjengen.
 • 2. Grorud Ball og Fitteklubb – Dem er gode hjemme men møter ikke opp borte, sånt blir det sølv av.
 • 3. Frigg – Satser alt på å vinne hver 4. kamp borte og hver 3. omgang hjemme. Lykkes de med det kan det bli 3. plass og fortjent medalje.

  Nedrykk:
 • 4. Bjøls – Bjøls har slitt med alvorlige skader både på spillere og publikum. Hvis de ikke stopper pauseunderholdningen med BjølsenGarden blir det nedrykk. Psykisk utviklingshemmede bør ikke skyte med skarpt. Skjerpings Bjøls!
 • 5. Vaff – Gutta fra Vaffsenga har også et godt lag på papiret. Men det er bare på papiret. Nok en gang har formann Børre Adamsen laget et fantasilag som ikke finnes. Startsyver hvor alle er over 3 meter med brask av stål må du lenger ut på landet med, Adamsen. Kommer på siste plass og får dermed bronse som fortjent.

Oslolosen gir oss en liten utfordring med tanke på oppsettet av tabellen. Imidlertid ser vi noen undertoner i jumbolaget som kan tyde på at tipset er litt mer up to date enn man skulle tro.

Den synske glassmaneten Peder{artsexylightbox autoGenerateThumbs="true" path="images/stories/2011/tabelltips/peder" previewWidth="150" previewHeight="90"}{/artsexylightbox}


Den synske glassmaneten Peder er ivrig i Budstikkas og andre nettavisers kommentarfelt. Han nøler ikke med å si sin ærlige mening om et anliggende, eller gå mot strømmen i egne rekker. Glassmaneter er kjent for stort sett å gå med strømmen, så her skiller han seg fra andre.

 

Vis vi skal vinne i år er det i vertfall ikke takket være denne Båtnes. Før stod jeg med Support, men etter det uforståelige bråket da Janne gikk til Rosenborg har jeg meldt meg ut i protest. Jeg har også meldt meg ut i protest noen ganger tidligere:

- Da Alanzinho fikk banner mot seg
- Da Inferno gav ut fanzinen sin med homohets
- Da Support fikk bot av NFF for Røa - Stabæk
- Da Support fikk bot av NFF for Godset - Stabæk
- Da Support valgte å betale halvparten av boten de fikk av NFF for Godset - Stabæk
- Da noen kastet mynter på Jarstein
- Da bøllene på første rad sa stygge ting til en motspiller som hadde snublet
- Da bussene til stadion ikke kom da de skulle
- Da bussene til en bortekamp ville reise tidlig for at folk skulle sitte på pub og drikke så mye som mulig
- Da en ressursperson hånet nye forumbrukere ved å gi ut boken "Spørsmål som har blitt stilt en million ganger", med spørsmål som "Kan man kjøpe billetter i inngangen?", "Når går bussen?", "Selger dere medlemskort i dag?", "Kan jeg ta med meg venner som ikke er medlemmer på bussen?", "Kan ikkemedlemmer kjøpe sesongkort?" og så videre.

{artsexylightbox autoGenerateThumbs="true" path="images/stories/2011/tabelltips/boken" previewWidth="150" previewHeight="130"}{/artsexylightbox}Boken som ikke falt i god jord

- Blir det ikke dyrt å melde seg ut så mange ganger?

- Jo, men det er viktig å være prinsippfast. Utmelding og trussel om utmelding er det sterkeste virkemiddelet jeg har som kommentarfelt- og forummanet. Dersom det oppstår en situasjon der andre i dette landet hisser seg opp mot Stabæk, skal jeg være den første til å erklære at jeg er fra Bærum, at jeg skammer meg på vegne av noen, og at jeg melder meg ut i protest.

 

Den synske glassmaneten Peder driver rundt i akvariet, over legoklossene som symboliserer tippeligalagene. Skånsomt gnir han sine 4 kjønnsorganer mot de ulike klossene i kronologisk rekkefølge, rekkefølgen Den synske glassmaneten Peder tror eliteserien ender.

1  Rosenborg (Fordi Janne er best)
2  Vålerenga
3  Molde
4  Fredrikstad
5  Viking
6  Start
7  Strømsgodset
8  Lillestrøm
9  Haugesund
10  Aalesund
11  Tromsø
12  Stabæk
13  Sarpsborg 08
14  Odd Grenland
15  Sogndal
16  Brann

 

Den synske glassmaneten Peder driver videre, og vi takker for tipset og ønsker ham lykke til i årets kommentarfelt.

Caroline Berg Eriksen{artsexylightbox autoGenerateThumbs="true" path="images/stories/2011/tabelltips/carolineberg" previewWidth="150" previewHeight="90"}{/artsexylightbox}


Caroline Berg Eriksen har en av Norges mest leste blogger, fotballfrue.no, og er gift med LSK's Lars Kristian Eriksen. Hun vurderer de øverste lagene stort sett basert på positivt ladede kriterier, og benytter samtidig anledningen til å gi et lite spark når vi nærmer oss bunnen.

 

1 Sarpsborg 08 - Sarpsborg vinner, fordi jeg er derfra!
2 Lillestrøm - En god nummer to. Må jo støtte mannen litt
3 Rosenborg - Vinner ikke de alltid? 3. plass i år.
4 Aalesund - Haha, tidenes fargekombinasjon på draktene. Det må jo bare bety ulykke. Samtidig er jo Lars-Kristian opprinnelig derfra, og farfaren hans på 90 år er æresmedlem. En god nummer 4.
5 Molde - Er ikke de ganske gode da? Men de er jo Aalesunds erkerival, så de havner under dem.
6 Start - Espen Hoff er en kjernekar! 6. plass til Start.
7 Strømsgodset - Hvis de ansetter julebruskongen som saftblander kan det jo hende de faktisk havner på 7. plass.
8 Odd Grenland
9 Viking
10 Vålerenga - Har altfor mange supportere. Overhørte en kar på bussen en gang, som var fra Tromsø og holdt med VIF. Sånt er det ikke hold i.
11 Tromsø - Er det ikke han som skaller ned folk som spiller for TIL nå? De kan jo ikke komme høyt.
12 Haugesund - Er de fortsatt i Tippeligaen?
13 Sogndal - Sogndal? Er de i tippeligaen?
14 Brann - Enhver dommer med vettet i behold dømmer i det andre lagets favør når en bergenser løper rundt på banen og skriker. Tredje sist. 
15 Fredrikstad - Sarpsborgs fiende nr 1. Det er klart at de rykker rett ned igjen.
16 Stabæk - Er det ikke disse som blant annet har nettstedet Stabæksatyren? Jeg sier ikke mer. 

Caroline har nok fått med seg at vi også er fra Stabæk, men pinlig objektive som vi er i tabelltipset lar vi dette passere. Hyggelig for Satyren å få litt trafikk på sine sider, etter en litt stille periode.

Når alt er talt opp har hvert lag fått poeng for hver plassering i ekspertpanelet. 1. plass gir 16 poeng, 2. plass gir 15 osv. Maratontabellen ser dermed slik ut:

 

1 Rosenborg 51
2 Molde 48
3 Start 41
4 Viking 41
5 Vålerenga 40
6 Lillestrøm 39
7 Strømsgodset 39
8 Aalesund 38
9 Haugesund 38
10 Tromsø 32
11 Fredrikstad 30
12 Sarpsborg 08 27
13 Brann 24
14 Odd Grenland 24
15 Stabæk 23
16 Galgeberg 16
17 Grorud Ball og Fitteklubb 15
18 Frigg 14
19 Bjøls 13
20 Vaff 12
21 Sogndal 9

 

Det som umiddelbart slår oss er at det blir mange lokaloppgjør, men også flere midtukekamper for å rekke å spille ferdig sesongen før 4. fredag etter St. Kjell. Med all respekt for Oslolosen, vi ser oss nødt til å barbere bort lagene som ikke stiller til start i 2011. Dermed blir en litt mer spiselig tabell seende slik ut:

 

1 Rosenborg 51
2 Molde 48
3 Start 41
4 Viking 41
5 Vålerenga 40
6 Lillestrøm 39
7 Strømsgodset 39
8 Aalesund 38
9 Haugesund 38
10 Tromsø 32
11 Fredrikstad 30
12 Sarpsborg 08 27
13 Brann 24
14 Odd Grenland 24
15 Stabæk 23
16 Sogndal 9

 

Å faen. I en koalisjon av ekspertise, engasjement, uvitenhet og andre blandede egenskaper har ekspertpanelet satt sammen et tips som setter Stabæk på nedrykksplass. Dette kunne vært snudd litt om på dersom Ribsskog i det hele tatt hadde endret på tabellen han fikk av oss, om Peder hadde brukt tiden sin på å være positiv framfor å melde seg ut i protest, eller om Caroline ikke hadde vært sint på StabækSatyren. Så alt i alt, et levelig resultat. Vi tar gjerne feil når det gjelder oss selv, men de andre lagene er plassert rimelig plausibelt. Det største lokalderbyet står mellom oss og Satyren, men vi går ikke av veien for å tro at det vil smake godt å slå mediehusene også. Spesielt en bestemt kanal som gjør det de kan for å holde oss unna stadion når vi spiller mandagskamper.

Så hva kan gjøres for å sette ekspertpanelet vårt på plass når det gjelder plasseringen av Stabæk? Kjøp sesongkort for 2011 og syng med den stemmen du har! 

Forza Stabæk

Vi har 50 gjester og ingen medlemmer på besøk.