Om oss

hvemer

Ultras 1912 er en vennegjeng som står sammen på tribunen der Stabæk spiller kamper. Vi er alle medlemmer i Stabæk Support og har mange gode venner i Stabæk Inferno. Vi er omfattende integrert i SS som ressurspersoner, styre og tifogruppe. Vi jobber for å berike tribunekulturen og øke engasjementet i miljøet. Vi ønsker å inspirere, glede, provosere og vekke følelser i andre som holder med klubben.

Vi har valgt å definere oss selv som Ultras da vi ser på oss selv som noen som gir det lille ekstra på tribunen for å hjelpe Stabæk til 3 poeng. Internt i Stabæk er det liten eller ingen motstand mot at vi definerer oss som dette. Flere av oss deltok på Stabæk Fotballs julebord og kickoff (enkelte er også ansatt i klubben), og det virker som om de fleste er inneforstått at dette er vanlige, engasjerte mennesker som gir mye av seg selv.

Vi sitter ikke på setene, vi jobber for å få de fjernet. SS er frampå der og har i 2010 en egen tribuneansvarlig som skal legge press på dette. Takk til Klanen som har sørget for at vi ihvertfall fikk NOEN setefrie kamper i 2010. Det er likevel synd å se hvor lite innsats den gemene hop er villige til å legge ned for dette, selv om alle snakker om det. Klanen, med sine 13 000 medlemmer, stilte 11 mann til å skru seter. I SS klarte vi 3. Å skru opp og ned seter en hel sesong er ikke en jobb som skal være forbeholdt disse enkeltpersonene, som i stor grad allerede bidrar mye.

Vi har ikke sesongkort fordi det er billig, men fordi vi vil hjelpe Stabæk til seier. Edder og galle mot sittende freeloaders tidligere i 2009-sesongen har forhåpentligvis luket ut det verste. Hver eneste sesong er det diskusjon om prisene i SS. Vi ønsker selvsagt ikke at folk skal kjøpe sesongkort fordi det er billig sitteplass, men vi kan heller ikke betale det hvite ut av øyet selv for å presse ut lathansene. Det er kun én eneste måte for Stabæk Fotball å unngå å forringe sin egen forretningsmodell på, og det er å fjerne hvert eneste sete på supporterfeltet. 

Pr dags dato teller Ultras 1912 en vennegjeng på 20-30 stk. Vi driver ikke med noen form for "medlemskap" eller rekruttering. Når det er sagt kan man selvsagt få nye venner, som på sikt får innpass og tilhørighet. Som i alle andre vennegjenger. 

Vi har noe medieerfaring fra SS der vi har opplevd det slik at media har vært ute etter å "ta" alternative supportere, og som ofte har kategorisert ultras i samme gruppe som casuals og bråkmakere. I tillegg er det åpenbart mange ytringer som ikke tåler dagens lys. Mer om det i denne artikkelen. For oss handler dette om å støtte Stabæk på tribunen, og for den saks skyld hele veien til og fra dit. Det betyr ikke at vi oppildner til sammenstøt med noen, eller takker ja til invitasjoner. Ultras 1912 er en ikkevoldelig supportergruppering. 

Ultras1912.no er mer eller mindre en online-fanzine. Domenet er registrert på en av våres foretak, men redaksjonen er satt sammen av flere skribenter. Innholdet reflekterer ikke nødvendigvis det offisielle synet til gruppa eller flertallet av medlemmene. En del av det som skrives her kan være humor, god eller dårlig, ren satire, tilslørte usannheter, subjektive opplevelser og upassende i form og innhold. Men det kan også være godt journalistisk håndverk. Hvilken artikkel leser du i dag tro?

hvemer2

Vi har 24 gjester og ingen medlemmer på besøk.