2 timer fotball og 8 timer barnetv

Med alenehjemme-fest i eget hus denne helgen passet det fint med langtur for å vente til noen andre rydder opp tomgodset. De som kom fra Fornebu fikk bare et par timer på øyet før bussdøra åpnet seg og 50 STB stormet inn og fant setene sine. Kassa var på plass og herligheten kunne starte. 

Sanseinntrykkene var godt stimulert etter gårsdagen (og nei, Dagbladet, VG og Budstikka – dette handler ikke om narkotika) og derfor var eneste måte å våkne på søndag morgen å stille alarmen med Cathymay15's Boom boom boom-hit. Da selv ikke det hjalp for enkelte ringte heldigvis sentralbordet fra Bekkestua og minnet om anledningen. 

Det er kanskje ikke første gang noen har hatt buksene på knærne og en kasse øl i armene i Tollbugata, men det kan være det er første gang for noen fra Stabæk. Selv uten belte var det likevel mulig å komme seg til bussen, og turen opp begynte. Det fløy ølkorker over en lav sko mens STB'ere med fastpris på datatrafikk ivrig leste Ribsskogs blogg. 

På veien ble en forumdisputt avgjort med decibelometer, der personen som mente bangers ikke var så farlig for hørselen utstyrte seg med lighter, La Bomba og decibelometer-app på en iPhone og stilte seg litt bortenfor de andre. På ca 1 meters avstand ble det litt av en bakoversveis, noe vi egentlig visste kom til å skje. Men siden iPhone-micen ikke er pålitelig over 110dB (og derfor ikke kan brukes i Bergen) ble ingenting avgjort i dag. 

1911 var i praksis tom da vi kom, og de ansatte var sannsynligvis glade for å få litt omsetning. Vi er prinsipielt litt skeptiske til å dele pub med motstandersupportere, da det kan bli i overkant intimt. Et lite tog som var lengst i bredderetningen gikk til stadion, i pissregn og vind. Slike værforhold var det også inne på stadion, noe som er uvant kost for oss. Det tok ikke så altfor lang tid før det dundret techno ut over anlegget, og med baklengsmål i trynet og Sensation i bakhuet ble det skallebank for en god håndfull. 

Som vanlig var det aktiv flagging uansett vær, og Tornekrattet var en sørgelig anonym gjeng. Det kom opp et par vifteflagg der borte i andre omgang, men ellers hadde Ultras Eva-Britt en rolig dag på jobben. 

I pausen fikk vi en sikker plass på pallen i jævlig pauseunderholdning, da det ikke bare kom 30 heiajenter ledet av et lite troll, men også en kontinuerlig strøm av folk som hoppa på trampoline og tok salto på en tjukkas. Turreferatansvarlig syntes dette var gøy, ihvertfall da han gikk på allidrett oppe mot Bærums Verk et sted for 17 år siden. Vi foretrekker heller å tape mot en jente som heier på Vålerenga i fotballcurling, slik som i siste hjemmekamp. Dette var, for kuriositetens skyld, noe VPN var svært stolte av i ettertid. De glemte imidlertid at dette vidunderbarnet stod som en saltstøtte på lightergass og stirra inn i sine egne supportere, mens de i 5 minutter prøvde å få henne til å ta fotballsupporternes aller helligste ritual; bølgen. Ikke før andre omgang skulle i gang tok hun tegninga. Nei, takke meg til oppegående bæringer. Uansett, det er ingen pauseunderholdning som slår den vi fikk i Sandefjord for mange år siden, et slags revyshow som sendte selvmordsraten dramatisk i været i Vestfold. 

Vi sang til moldenserne hadde løpt hjem til sine tørketromler, og vrengte av oss klissvåte klær på bussen. Ja, vi hadde med skift. På vei hjem fra Lerkendal var det rett i seng med en gang vi kom på bussen omtrent, mens det denne gangen var ca stikk motsatt. Etter å ha gått igjennom Egners samlede viser på fullt stemmevolum var det streng beskjed fra turansvarlig om at vi måtte roe oss, ellers ble det fly kick. Siden fly kick er en forholdsvis voldsom avstraffelse senket nivået seg noe, men vi rakk vel å runde de fleste viser og stev som noensinne er skrevet. 

De som måtte på jobb i dag hadde det unektelig ganske ille, men det er likevel en gledelig trend at vi stadig trekker flere på de lange turene. Haugesund borte er ikke sjarmerende på noen måte, men likevel har folk det så gøy ombord i Buss1 (uten kontrakt) at de vender tilbake. 

Forza Stabæk

Vi har 79 gjester og ingen medlemmer på besøk.