Tilbakeblikk: Stabæk - VIF 2008

Det hadde vært en magisk sesong, øyeblikkene hadde stått i kø hele sesongen og det var klart at med seier mot Vålerenga i den siste hjemmekampen som noengang skulle spilles på ærverdige Nadderud ville seriegullet være sikret. Vi i Ultras 1912 ønsket selvfølgelig å markere dette skikkelig og diskusjonen på et tifoforum førte til at det ble lagt store planer om banestorming, 100 bluss, masse røyk og alt annet man kunne tenke på. På grunn av rykter om at noen ikke hadde klart å holde kjeft ( mer om det senere ) måtte planene endres.

Vi dro opp til stadion kvelden før og lusket rundt i mørket. Vi visste at sikkerhetssjekken dagen etter ville være ekstra nøye og enda nøyere når vi skulle inn. Etter litt famling i mørket gjemte vi ett par bokser røyk under noen avløpsrister, vi gravde ned noe, men det siste vi gjorde var å skru ut en ventilasjonsrist og gjemme stash i ventilasjonen til toalettet. Synet som møtte oss på Nadderud dagen etter var akkurat som forventet. Stabæk hadde leid inn vakter som hadde gjennomsøkt stadion siden klokka var 10.00 på kampdagen. Det var flere anabole tilbakestående vakter fra G4 enn det vi noengang har sett, det så ut som det ble avholdt Norgesmesterskap i refleksvest. Som vanlig var de frekke ved visittering men denne gangen var ingen frekke tilbake, vi bare smilte. Det ryktes jo at anabole sterioder kan føre til at man får "litt" surstoffmangel i toppetasjen og at ingen av apekattene fra G4 skjønte tegninga da 8 mann og 1 sekk samlet seg rundt i ring ved ventilasjonsluka er for oss et mirakel av betydelig størrelse. Alt gikk som det skulle, da spillerne kom på banen ble det fyrt av rundt 10 små røykbomber og 2 store røykbomber gikk av rett bak feltet vårt. Nadderud var blaatt. Vi hadde lykkes i å lure alle. Øyvind Alsaker bemerket at Nils Johan Semb hadde på gassmaska.

Som på alle andre forum finnes det noen som er litt for store i kjeften og som ikke klarer å holde ting utenfor rekkevidde for lange ører i feil kretser. Alt var klart, blussene var kjøpt inn, røyken også. Brått og uventet får ett av medlemmene gjennom et styremedlem i supporterklubben vite at Stabæk Fotball har fått høre om planene og de er livredde for hva som kommer til å skje. De leier all kapasiteten G4 har av vakter og de ruster selvfølgelig opp til kamp.

I løpet av 2.omgang ble det også fyrt av to-tre bluss ved scoring og noen av Stabæks egne vakter var på vei opp til tribunen, som selvfølgelig er skrekkscenarioet og det eneste som er farlig ved blussing. Heldigvis ble de stoppet ved gjerdet av noen oss som stod på første rad. Å lage moshpit når folk blusser er svært farlig, og det er omtrent ubegripelig at ikke folk med vekterkurs vet dette.

Det var 10 minutter igjen av kampen da G4 kom marsjerende som en soldattropp, som i en koreografert militærparade i Nord-Korea. De stilte seg opp rundt hele feltet vårt, tok på seg skinnhanskene og smilte med sleske smil. Det ble likevel bestemt at vi skulle gjøre et forsøk likevel, men det ville være vanskeligere å få med seg resten siden folk ofte er litt redde for farlige og uberegnelige vektere. Ved kampslutt ble det igjen fyrt av masse røyk og noen av oss gjorde et tappert forsøk på å storme banen. Det var også avtalt med de som satt på hovedtribunen at hvis vi kom oss ut på banen skulle de gjøre det samme. Det var vel 5-6 mann som kom seg noen meter, og 1 som kom seg helt inn på banen. Der stod vaktsjefen i G4 klar og satte inn en kroppstakling som sendte begge inn innbytterboksen til hjemmelaget. Personen i innbytterboksen ble også slått av G4 vakten før han ble eskortert ut av banen av 4 vakter som prøvde å overlevere han til politiet. Politiet skjønte imidlertid at dette var feiring og ikke kriminalitet, og foretok seg ingenting. Et par andre fikk seg noen slag med flat hånd fordi de stod forrerst i mengden og ble presset framover. Vi hadde mislykkes med banestormingen, og forholdet med G4 var ikke akkurat blitt bedre. Da spillerne kom rundt for å ta i mot hyllesten ble det også delt ut slag og unødvendig knuffing av vekterne til G4. Dette er mye av grunnen til det anstrengte forholdet mange av oss og veldig mange andre generelt har til G4.

Neste gang vi tar seriegull kan vi love G4 at det vil bli banestorming, hvis vi overlever fallet fra tribuneseksjonen vår.

 

Vi har 66 gjester og ingen medlemmer på besøk.