Tilbakeblikk: SF - Stabæk 2009

Det begynte å bli kaldt, og det var oppunder 50 velkledde supportere som hadde leid egen buss for å komme seg til hvalfangerbyen. En rask avklaring i planleggingsfasen avgjorde at den beste og raskeste veien til Sandefjord er via Strömstad, og helst gjennom kassa på Tax Free'en.

Det gikk av mye fyrverkeri på Bekkestua før avreise, slik det stort sett alltid gjør når noen av oss er på vei til kamp, eller bare på vei til fest. Også under de mange pisse/røykepausene mot svenskegrensa ble det disket opp med stemningsskapende flammerier i all verdens farger og volum. Vakkert! Stemningen inne på bussen var høy, og det ble inntatt leskende drikke med varierende resultat.

Ombord på båten fikk noen av oss utløp for spillegalskapen, mange kjøpte rasjoner og pølse til mor, og noen var bare stuck i baren med kartonger på kartonger med sigaretter på fanget. Også her ble det skålt i rikelig monn, derfor er det litt uklart hva som egentlig skjedde mellom her og ankomst Sandefjord. 

Det ble tent opp så mye bluss og røyk at selv om vi parkerte rett utenfor Dirty Nelly, fant vi nesten ikke fram til døra. Det var stor synging fra oss og de som allerede var ankommet. Politiet kom etter en stund grunnet klager, men foretok seg ingenting mot enkeltpersoner. De tok en overfladisk titt inne i bussen vår, antakeligvis uvitende om at vi i Stabæk ikke legger fra oss tingene våre åpent i setet. Kortesjen manøvrerte videre til stadion, og det er simpelten herlig å stå på den setefrie sponplatetribunen i Sandefjord. Så herlig var det at en kar, som sannsynligvis bare skulle klø seg litt i skrittet, fant bangers gjemt i underbuksa. Disse gikk av under innmarsjen, i tillegg til en del andre.

Det er et fornøyelig klipp som ble sendt fra sikkerhetssenteret i Sandefjord, og om ikke annet stadfester det at man sjelden er usynlig i tskjorte i november. Det hjelper ikke at man titter smilende opp fra en soppsky av røyk. Gjort er gjort og rett ut i bussen, etter avtale med Sandefjords vakter om at de ikke skulle foreta seg noe mer dersom personen forlot stadion. Dette var imidlertid en bløff, og SF hadde bedt Politiet om å ta personen etterpå uten for mye oppstyr. Forelegget på 6000 kom med Postmann Pat, men dette ble senere satt ned til 4K grunnet omstendighetene. Isolert sett kred til snuten i Vestfold som tidligere har behandlet tilreisende supportere hardt, for å faktisk gå igjennom sakene.

Kampen endte med seier og fantastisk stemning på bussen hjem. Et par steder ble det også satt stemning i taket med pyro, kanskje setter ikke Torp pris på sånt? Søndagskvelden ble avsluttet på Onkel Blaa med kjølig pils. Fyrverkeriet var til slutt brukt opp.

 

Vi har 69 gjester og ingen medlemmer på besøk.