Godset Away 2010

På selveste nasjonaldagen våkner noen hundre blaa opp på forskjellige plasser i Asker, Bærum og Oslo. Hva skjedde egentlig? Jo, det skal turreferatansvarlig fortelle deg.

Litt over 50 mann med med litt over 50 knekte tryner møtte eksemplarisk opp på Bekkestua i nitiden på morgenen. Shottegutta var forsteinet inn i en utilgjengelig fase av vi-veit-ikke-hva, og vi var nødt til å reise uten dem. Det ble som vanlig åpnet et variert utvalg av brygg, i tilfelle noen skulle risikere å holde seg edru til vi var på båten.

{artsexylightbox path="images/stories/2010/godset10/hovedbilde" previewWidth="170" previewHeight="130"}{/artsexylightbox}Selv om vi ikke er helt enige med den modige 9-åringen i hans påstander skal han absolutt ha kudos for innsatsen.

Ankomst Strömstad ble markert på ekte Stabæk-vis, med kebab. Tyrkerne på kaia visste jammen hvordan man skal mette sultne gutter, og disket opp med det ene etter det andre innen vi måtte reise. Akustikken i ombordstigningsbroa til fergen er helt fantastisk, absolutt noe vi bør basere vår neste stadion på. Litt over 50 mann fylte opp baren i akterenden, og flere ventet spent foran gitteret i 20 minutter før det gikk opp. Det var også her vi ble presentert plakaten på bildet. Såret og vonbrotne slukket vi våre sorger. 

En del tok turen innom tax free-butikken, der behjelpelig betjening hjalp oss med å få mest mulig ut av kvotene våre. Det var synging over en lav sko både i baren og i køen på vei ut, der en variant av 10-9-8-7 sendte en haug med gutter og ølbokser utover gulvet. En smarting så anledningen til å bytte ut sin ødelagte, og åpnede kasse, med en annen identisk en fra en tilfeldig stakkar. Vel ombord i bussen ble innkjøpte glass stablet opp på et alltid stødig bussbord, og som vanlig blir det stemning når Jägerbomben kommer i glasset. Et fast innslag i timeplanen til mange STB. 

Tribunen på Marienlyst mangler kanskje et tak, men det er like greit. Vi hadde mest sannsynlig slått hodet i det uansett, for maken til sprett har vi ikke opplevd siden våre yngre dager på trampolinen (alle har trampoline i Bærum, selvsagt). Ved et par anledninger fikk man faktisk ganske god oversikt om spretten satt riktig. Mer av slikt, takk! Litt glatt ble det, men uten skader. Seter på en slik tribune ville medført dødsfall og akuttamputasjon innen kampen starter. 

{artsexylightbox path="images/stories/2010/godset10" previewWidth="170" previewHeight="130"}{/artsexylightbox}

Etter 0-1 ble det fyrt av en røykbombe. Personen som fyrte ble raskt og brutalt kastet ut og hevet på glattcelle. Vi har fortsatt ikke hørt fra ham. Ytterliggere én STB ble forsøkt kastet ut, men gjenoppstod etter en halvtimes tid. "Provoserende atferd" var visst begrunnelsen. Vel, i den grad det ikke er lov til å provosere på en supportertribune er vi vel egentlig ferdige alle mann. Innerst inne sitter noen av oss med et lite håp om at SS kunne gått foran i håndtering av pyrosaker. Gutten kommer mest sannsynlig til å få bot fra NFF i tillegg til det han får for "ordensforstyrrelse". Vi drømmer om en supporterklubb som ikke legger ytterliggere straff oppå dette, men som tvert imot fortsetter den gode interne dialogen vi har og legger til rette for at alle kommer seg på kamp. Når man tenker over det; Er det egentlig så naturlig at klubber og NFF forventer at en gutt skal straffes 3 ganger for samme forseelse? Sunn fornuft får man neimen ikke kjøpt over disk.

Etter kampen husker de aller fleste av oss døra på bussen som åpner seg, og noe klirring i glass. Deretter er det en scene med 3 personer midt inne i en busk, i en transformasjonseffekt fra helt hvit genser til kledelig brun med ispedd grønt. Litt over 50 mann kavet seg ned til Onkel Blaa og fortsatte kvelden der. Og sikret med det fravær under korpsets fanfarer i dag tidlig. 

Vi har 75 gjester og ingen medlemmer på besøk.