Viking hjemme

Mens Gud urinerer på ruinene av forfyllede ultrasgutter, synker minner fra en turbulent gårsdag inn. Resultatet kom på en måte ikke som noe sjokk etter Molde-kampen, mer som en sånn "men hva i helv..!"-følelse. Heldigvis var det nesten ingen som var tilstede for å se kampen, så det er begrensa hvor stor skjede som er skadd! 

dsc_0125

Dagen begynte halv tolv på samme sted som før Molde-kampen. Denne gangen var bassenget høflig men bestemt tildekket. 15-20 grillkyndige gutter sved både det ene og det andre, og jammen gasset vi ikke pølsene også. Det å evne å se om det er fyr på grillen er ekspertise på høyt plan, hvilket vi ikke på noen måte besitter. Vi har forsonet oss med at det skal en del til for å toppe mandag kveld på samme sted, så tiden gikk med til å snakke om sist gang og mobbe stakkaren som tok rulletrappen. 

Det ble konstruert en bazooka av hagepynten vi anskaffet sist pluss litt fyrverkeri, som uten tvil satte skapet på plass og framhevet Ultras 1912 som selvstendig militærmakt. Deretter begravde vi stridsøksen og omkonstruerte bazookaen til et urinal som transporterte vårt fornødne til sikker avstand fra tomten vi var på. Med kreativitet av en slik art er det litt rart at vi ikke har fått til mer på tifofronten i år. 

Det var et Fornebu Arena i sommermodus, i den forstand at alle var reist sin vei. Kampene mot Molde og kanskje spesielt Viking er på ingen måte vunnet på forhånd, likevel føles det litt som et kjedelig kapittel av årets tippeliga vi bare har lyst til å bli ferdig med. Hvor mange ville vi være når selveste "laveste tilskuertall på bortebane i Norge"-klubben Viking gjester oss? Vi tror det var 2000 innenfor dørene. De sensasjonelt fantastiske setene (eller stolene, som Einar kaller det) fikk virkelig sett kampen i dag.

Jan Banan spiller seg rett inn i hjertene våre. Mange er raske med å hyle om Messi og Maradona og det ene og det andre, faktum er vel så enkelt som at Jan jobba ekstremt bra og fikk delvis godt betalt for det. Kampen avsluttet omtrent som fyllabæsjen vår i dag. Det begynner bra, solid og fin i lengderetningen, men helt på slutten kommer 3 bløtkokte og sure egg som ikke lar seg tørke bort og som i praksis ødelegger hele dagen for deg selv og alle i samme rom som deg. Vi ble stående igjen med det som var igjen av stemme i et kvarter etter kampen, for å forsikre oss om at Hordene var vel ute av huset vårt og vi kunne låse døra etter dem. Dette blir belønnet med sure kommentarer fra utålmodige vakter. Da det kom trussel om at noen skulle ta bilde av oss siden vi ikke ville gå gikk det noen tanker gjennom hodene våre, men siden personen kommentaren kom fra såvidt besitter nok IQ til å åpne en vanlig kjøkkendør, og aller minst være i stand til å ta bilder med et kamera, lot vi det passere med litt høyere sang. 

Det var ikke kjempegod stemning på Graa etter kampen, der et tyvetalls vikinger av relativt høy tonnasje storkoste seg på vår bekostning. Vi merket oss særlig én kar som hadde selve Jekyll/Hyde-formen inne. Da han satt på stolen så han ut som verdens triveligste fyr, men da han spratt opp omtrent hvert 30, sekund for å kjefte tilbake så han ut som et skummelt troll. Ikke lett å ha stabil humørkurve med sånne på samme pub. Til sist fikk alle reist sin vei, og for vår det gikk turen som vanlig til Onkel Blaa. Der møtte vi en trivelig albaner som av en eller annen grunn syntes vi var så kule at vi fikk et helt bord med halvlitere. Vi stod der som spørsmålstegn, men takket høflig og ble drita omtrent instantly. Husverten som skulle ha nachspielet vårt hos seg ble plukket opp av dama si og ført rett i seng, og dermed ble det ikke noe bassengtid på oss i går kveld. Guttene ble i større eller mindre grad støttet ut døra, og plutselig var vi hjemme med innholdet i kjøleskapet utover hele bordet. Det kommer til å bli delt ut mye vann til bordet som skal se VM-finalen på Blaa i kveld. 

Takk og lov vi er STB.

Vi har 76 gjester og ingen medlemmer på besøk.